Verzet: keuzes & gevolgen

Vijf verzetsverhalen bij Nationale Viering van de Bevrijding
In de Blokhuispoort in Leeuwarden zijn op zaterdag 5 mei vijf verhalen te beluisteren over oorlog en verzet. De gasten die de Nationale Viering van de Bevrijding bijwonen, bezoeken deze verhalen in de ochtend. Wie ze ook wil meemaken, kan zich voor het middagprogramma aanmelden. Ook is er op 3 mei een try-out.
In de vijf verhalen komen onder meer verhalen uit de families van de vertellers naar voren.
Oeds Westerhof vertelt hoe zijn familie vanwege de oorlog verbonden is met de Blokhuispoort, waar hij zelf voor Culturele Hoofdstad werkt.
Gerard van der Veer maakt duidelijk hoe hij een band heeft met de oorlog via het koerierswerk dat zijn moeder toen deed.
Hylke Speerstra geeft de waarde aan van het blijven vertellen van oorlogsverhalen aan en voegt daar zelf een verhaal aan toe.
André Boers brengt zijn familiegeschiedenis naar voren. Zijn ouders staan centraal in het nieuwe boek De Joodse Bruiloft.
Muzikanten Douwe Dijkstra en de Sneue Vertoning gaan in op de Overval op de Blokhuispoort en vertellen hoe de Tweede Wereldoorlog in hun levens doorwerkt.
De theatrale rondleiding begint zaterdag 5 mei om 14.00 uurOp woensdagavond 3 mei is er een try-out. Op beide dagen is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden is nodig, vol is vol.

Aanmelden voor de try-out op 3 mei om 20:30 uur kan hier.
Aanmelden voor 5 mei om 14:00 uur kan via deze link.

e theatrale rondleiding is een initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de provincie Fryslân.