Project de Witte Roos

In de Tweede Wereldoorlog verzette Die Weiße Rose zich actief tegen de naziterreur. Deze unieke verzetsdansvoorstelling is mede gebaseerd op de activiteiten van die verzetsgroep. In de bijna een uur durende voorstelling geven dertig leerlingen van 17 en 18 jaar zonder woorden onder andere de ervaringen van mensen in concentratiekampen weer.

Na deze indrukwekkende voorstelling volgt een dialoog tussen het publiek en de makers/dansers.

Deze dansvoorstelling is mede gebaseerd op de activiteiten van de verzetsgroep Die Weiße Rose, waarvan naast andere jongeren, Hans en Inge Scholl deel uitmaakten. In de bijna een uur durende dansvoorstelling door circa 30 leerlingen van 17 en 18 jaar worden zonder woorden de ervaringen van mensen in concentratiekampen weergegeven.

Ook worden andere vormen van uitsluiting van het maatschappelijke thema’s op aangrijpende en fysieke manier uitgebeeld. Daarmee wordt een link gelegd met de moderne tijd, waarin pesten, uitsluiten, vervolging en massamoord nog veel te vaak voorkomen.

Witte Roos sluit naadloos aan op de dodenherdenking van 4 mei 2018. Na de voorstelling is er een dialoog tussen het publiek en de makers/dansers.

Een unieke verzetsdansvoorstelling rondom de Dodenherdenking

www.harmonie.nl