Plein van de Vrijheid

Het Plein van de Vrijheid is gelegen in het hart van het festival, tussen de diverse podia en activiteiten en is de thuisbasis van onze inhoudelijke projecten. Portretje Verzet, het project van ROC Friese Poort, is hier te vinden, maar er is nog veel meer te doen!

Nieuw dit jaar is de toren die in samenwerking met het VFonds is gebouwd. Op de toren is een uitkijkpunt gemaakt van waar je het hele terrein kunt zien! De toren fungeert ook als ontmoetingsplek voor 8MLN gesprekken, een beweging die de verharding van de samenleving te lijf gaat door middel van gesprekken met mensen buiten jouw bekende kring. Om en rond de toren zijn foto’s van World Press Photo te bekijken, evenals resultaten van oude Scholenprojecten. Misschien hangt jouw fotolijst of cd-hoesje er wel tussen!

Verder kun je op het Plein van de Vrijheid dansen in de silent disco van het Rode Kruis, tafelvoetballen met Amnesty International en ontsnappen uit de Escape Van. Kom het meemaken!