Loop je mee met de Parade?

Om 13.00 uur op 5 mei vertrekt vanaf de Blokhuispoort een spectaculaire parade naar het ontsteken van het bevrijdingsvuur op het Oldehoofsterkerkhof. Canadese veteranen, die betrokken waren bij de bevrijding van Friesland, rijden mee in historische jeeps. Saxofonist en winnaar van de belangrijkste cultuurprijs van Europa, Luc Mishalle, tuigt de parade muzikaal op met artiesten van Remork & Karkaba uit Brussel en blazers uit Friesland, waaronder Rani Elias, die jaren trompet speelde in het Nationale Symfonieorkest in Syrië tot hij moest vluchten naar Nederland.

Voorop lopen de estafettelopers die het bevrijdingsvuur uit Wageningen hebben opgehaald. Onderweg sluiten ongeveer 100 kinderen uit AZC’s uit Friesland bij de parade aan met zelfgemaakte objecten over vrijheid. Ook het luisterend oor van Iepen UP loopt mee in de parade. Een unieke fanfare die in een mum van tijd de hartslag sneller doet slaan. Loop je ook met ons mee om de vrijheid te vieren?